Slide

Salaojaremontti on
huolenpitoa perustasta.

Toimiva salaojajärjestelmä varmistaa, että talosi perustukset pysyvät kuivina eikä suurempia vaurioita pääse syntymään. Salaojaremontti onkin yksi tärkeimmistä omakotitalon tai taloyhtiön peruskorjauksista, joilla ylläpidetään talon kuntoa ja arvoa. Salaojien käyttöikä on hyvin huollettuina noin 30 vuotta. Selvitä, onko talosi salaojajärjestelmässä puutteita, ja hoida ne tarvittaessa kuntoon hyvissä ajoin! 1. Ei toimivaa sadevesijärjestelmää KAIVAUDU SYVEMMÄLLE

Salaojaremonttien hinta Kurkistus puutteellisiin salaojiin Tervetuloa maan alle! Tämä talo vaikuttaa olevan salaojaremontin tarpeessa. Listasimme 5 tyypillistä omakotitalon salaojajärjestelmän puutetta, jotka kannattaa korjata ennen suurempien vaurioiden syntymistä. 3. Ei vesieristystä eikä kapillaarikatkoa 5. Pohjavesi seisoo perustusta vasten 4. Salaojaputket tukossa ja liian korkealla 2. Maamassat lepäävät perustusta vasten

Onko talossasi edessä salaojaremontti?

Tarkastus

Tutkimme talosi salaojajärjestelmän huolellisesti. Asiantuntijan suorittamaan tarkastukseen kuuluu kuvaus salaojakameralla, sadevesijärjestelmän tarkastus, pihamaan kallistusten tarkastus sekä järjestelmän purkutavan tarkastus.

Analysointi

Analysoimme kuntotarkastuksessa kerätyn tiedon, jonka perusteella saat tarkan käsityksen talosi salaojajärjestelmän kunnosta. Mikäli tarkastuksessa havaitaan puutteita, teemme toimenpide-ehdotukset niiden korjaamiseksi.

Raportti

Kirjaamme kaikki havainnot ja analyysin selkeään raporttipohjaan, jonka saat tarkastuksen päätteeksi ja voit tallettaa esimerkiksi talokirjaan. Asiantuntijamme käy raportin läpi kanssasi.

Tarjoamme maksuttoman salaojatutkimuksen omakotitaloihin.

Mistä tunnistat salaojaremontin tarpeen?

Tiensä päässä oleva salaojajärjestelmä alkaa aiheuttamaan ajan saatossa oireita, joista tunnistaa milloin salaojajärjestelmä on syytä uusia. Tyypillisimmät merkit salaojaremontin tarpeesta ovat:

1.Sokkeli märkänä

Märkä sokkeli kertoo, että salaojat ovat tukossa, eivätkä johda sadevettä tontilta pois. Vesi nousee silloin kapillaari-ilmiön vaikutuksesta sokkeliin. Pakkasten tullessa märkänä pysyvä kivijalka voi haljeta ja aiheuttaa vahinkoa

2.Sokkelissa kalkkeumia

Kalkkeumat sokkelissa kertovat siitä, että sokkeli on ollut märkänä. Kuivuessaan sokkeli luovuttaa ulos kalkkia, joka toimii betonin sidosaineena.

3.Sokkelissa halkeamia

Halkeamat sokkelissa johtuvat tyypillisesti puuttuva routaeristys ja huonosti toimivat salaojat.

4.Vettynyt piha

Jos pihalle jää vesilammikoita, ei talon salaojajärjestelmä toimi kunnolla. Vedet pitää johtaa tontilta pois, jotta kiinteistö pysyy hyvässä kunnossa.

Miten rahoittaa salaojaremontti?

Tyypillisen salaojaremontin hinta omakotitaloissa vaihtelee 15 000-30 000 euron välillä. Mikäli kaipaat remonttiin rahoitusvaihtoehtoja, meidän Salaojalinjan kautta järjestyy suosittu OP:n tarjoama remonttilaina.

Tiesithän, että saat salaojaremonttiin myös kotitalousvähennystä, joka vuonna 2023 on 40 % työn osuudesta, maksimissaan 4500 e/ talous.
Lue lisää siitä, miten salaojaremontin hinta muodostuu.

Asiakaspalautteita

Näin salaojaremontti tehdään oikein

1. Aloituskatselmus ja työmaan valmistelu

Aloituskatselmuksessa työnjohtaja ja asennusryhmä käy teidän kanssanne läpi työn kulun ja vaiheet sekä sopii työmaan aikaiset käytännöt. 

Katselmuksen jälkeen työmaa valmistellaan kaivutöitä varten, eli perustusten viereltä poistetaan mahdolliset esteet ja tehdään tarvittavat suojaukset.

Salaojaremontti_salaojalinja
Kaivutyöt ja perustuksen tarkastus

2. Kaivutyöt ja perustuksen tarkastus

Kun työmaa on valmisteltu, aloitetaan kaivamaan perustusten juuret auki. Kaivutyöt aloitetaan mahdollisuuksien mukaan matalimmasta kulmasta siirtyen korkeimpaan kulmaan.

Näin kaivantoon valuva vesi valuu luontaisesti pois kaivannosta purkupaikkaan.

Kaivutöiden jälkeen perustukset puhdistetaan ja tarkastetaan sekä korjataan mahdolliset vauriot. Jos esiin tulee kalliota, ne louhitaan hydraulikiilaamalla pois salaojajärjestelmän tieltä.

3. Salaojajärjestelmän asennus ja tarkastus

Kaivutöiden jälkeen asennetaan uusi salaojajärjestelmä. Järjestelmän asennuksessa on tärkeää, että salaojaputket asennetaan oikealle korkeudelle sekä asetusten mukaisten kaatojen (min. 1cm/1m) mukaisesti.

Kun koko järjestelmä on asennettu, sen toimivuus tulee tarkastaa ennen täyttöä. Kaikki työvaiheet myös dokumentoidaan kuvallisesti.

Järjestelmän asennus
Kaivantojen täyttö

4. Kaivantojen täyttö ja viimeistely

Kun järjestelmän toimivuus on varmistettu sekä kaikki maanalaiset rakenteet dokumentoitu kuvallisesti, kaivannot voidaan täyttää esim. salaojasepelillä.

Maa-aines tulee täytön aikana tiivistää tasaisin väliajoin, jotta vältytään isommalta maan painumiselta. Kaivantojen ympäristö sekä piha viimeistellään sopimuksen mukaisesti.

5. Lopputarkastus ja työn luovutus

Kun työ on suoritettu suorittaa työnjohtaja asiakkaan kanssa lopputarkastuksen ja varmistaa, että kaikki sopimukseen kirjatut asiat on tehty. Kun hyväksyt työn, se katsotaan luovutetuksi ja salaojista huolettomat asumisvuodet voivat alkaa!
Lopputarkastus - salaojaremontti

Usein kysytyt kysymykset

1. Voiko salaojaremontteja tehdä talvella?

Voi tehdä, mutta kovimmilla pakkasilla, usein tammi-huhtikuussa pidämme taukoa remonteista, koska koneet rikkoutuvat helposti syvälle routinutta maata kaivettaessa. Se ei myöskään ole taloudellisesti kannattavaa.

2. Mikä on salaojaremontin hinta?

Tyypillinen salaojaremontin hinta omakotitaloissa vaihtelee 15 000€ ja 30 000€ välillä. Taloyhtiöissä remontti voi olla yli 100 000€. Katso tarkempi artikkeli hinnan muodostumisesta tästä.

3. Onko salaojaremontti luvanvaraista työtä?

Salaojaremontti ei pääsääntöisesti vaadi lupia, kuten LVIS työt esimerkiksi. Jotkut työvaiheet saattavat vaatia esimerkiksi liitoskohtalausunnon kaupungilta. Autamme kaikkien tarvittavien lupien hankinnassa.

4. Milloin salaojaremontti kannattaa tehdä?

Salaojaremontti kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ennen kuin ongelmia alkaa syntymään. Jos Ongelmia on jo syntynyt, kuten perustuksen halkeilua tai kalkkeutumista, kannattaa salaojajärjestelmä tarkistaa ensi tilassa.

5. Kuinka pitkään salaojat kestävät?

Tutkimusten mukaan suodattamiseen perustuva salaojajärjestelmä kestää 30-50 vuotta hyvin huollettuna. Huonosti huollettuna huomattavasti vähemmän.

6. Kuinka valita salaojaurakoitsija?

Kannattaa valita urakoitsija tehtyjen referenssien, suunnitelmien, työntekijöiden kokemuksen, salaojaremontteihin keskittyvä yritys ja myös kohtuullisen hinnan perusteella. Halvimman kanssa joutuu ongelmiin, kallein kokeilee kepillä jäätä ja keskihintainen osaa hinnoitella palvelun.

7. Teettekö taloyhtiöihin salaojaremontteja?

Kyllä teemme. Meillä on paljon kokemusta ja referenssejä erilaisten taloyhtiöiden salaojaremonttien toteutuksesta.

Lataa maksuton Salojaremontoijan Pikaopas

Tutkimusten mukaan yli puoli miljoonaa omakotitaloa on vailla kunnollista salaojitusta. Salaojaremonttiin kuuluu paljon huomioitavia asioita, jotka kannattaa selvittää ennen ostopäätöstä. 

 

Pikaopas auttaa ottamaan oikeat asiat huomioon salaojaremonttia harkitessa. Ei kannata suin päin ostaa ensimmäiseltä ovelle tulleelta myyntimieheltä, vaan harkiten varmistua, että toimittaja todella osaa hommansa.

Maksuton salaojaremontoijan pikaopas vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi salaojaremontteja tehdään?
 • Mitä ottaa huomioon salaojaremontin suunnittelussa?
 • Mistä elementeistä toimiva salaojajärjestelmä koostuu?
 • Miten valita sopiva urakoitsija?
 • Miten salaojaremontti toteutetaan ammattimaisesti?

 

Lataa MAKSUTON
salaojaremontoijan pikaopas

  Lomakkeen lähettäminen on 100% turvallista, eikä sido sinua mihinkään. Emme luovuta tietojasi ulkopuolisille. Lähettäessäsi hyväksyt tietosuojaselosteen.

  Tervehdys salaojaremontoija!

  Olen Miikka, Salaojalinjan toimitusjohtaja ja perustaja. Jos tarvitset apua missä tahansa salaojiin liittyvissä asioissa, me autamme mielihyvin!