Slide

Salaojaremontti on
huolenpitoa perustasta.

Salaojaremontti omakotitaloon tai taloyhtiöön kuuluu peruskorjauksiin. Tyypillisen salaojajärjestelmän käyttöikä on n. 30 vuotta hyvin huollettuna. Tukkeutunut ja puutteellinen järjestelmä alkaa aiheuttaa ongelmia ajan saatossa ja heikentää talon arvoa. Selvitä, onko talosi salaojajärjestelmässä puutteita ja hoida ne kuntoon hyvissä ajoin.
1. Ei toimivaa sadevesijärjestelmää KAIVAUDU SYVEMMÄLLE

Salaojaremonttien hinta Kurkistus puuttellisiin salaojiin Tervetuloa maan alle! Tämä talo vaikuttaa olevan salaojaremontin tarpeessa. Listasimme 5 tyypillistä omakotitalon salaojajärjestelmän puutetta, jotka kannattaa korjata ennen suurempien vaurioiden syntymistä. 3. Ei vesieristystä eikä kapillaarikatkoa 5. Pohjavesi seisoo perustusta vasten 4. Salaojaputket tukossa ja liian korkealla 2. Maamassat lepäävät perustusta vasten

Onko talossasi edessä salaojaremontti vai ei?

Parempi tietää salaojajärjestelmän todellinen tilanne, kuin uskotella että kaikki ovat kunnossa. Tarjoamme maksuttoman salaojatutkimuksen omakotitaloihin.

Salaojatutkimus

Asiantuntijamme tutkii talonne salaojajärjestelmän läpikotaisin asianmukaisilla välineillä. Salaojat kuvataan salaojakameralla.

Analyysi

Tutkimustyön tuloksena saadaan kerättyä oleelliset tiedot salaojajärjestelmän kunnosta. Asiantuntijamme muodostaa tietojen perusteella analyysin salaojajärjestelmän kunnosta ja antaa tarvittaessa toimenpide-ehdotukset.

Raportti

Tiedot ja analyysi koostetaan selkeään raporttipohjaan, jonka voit tallettaa esimerkiksi talokirjaan. 

Tarjous

Jos tutkimuksessa havaitaan salaojajärjestelmässä puutteita, jotka kannattaa huoltaa tai korjata, teemme niistä kirjallisen tarjouksen. 

 

Mistä tunnistat salaojaremontin tarpeen?

Tiensä päässä oleva salaojajärjestelmä alkaa aiheuttamaan ajan saatossa oireita, joista tunnistaa milloin salaojajärjestelmä on syytä uusia. Tyypillisimmät merkit salaojaremontin tarpeesta ovat:

1.Sokkeli märkänä

Märkä sokkeli kertoo, että salaojat ovat tukossa, eivätkä johda sadevettä tontilta pois. Vesi nousee silloin kapillaari-ilmiön vaikutuksesta sokkeliin. Pakkasten tullessa märkänä pysyvä kivijalka voi haljeta ja aiheuttaa vahinkoa

2.Sokkelissa kalkkeumia

Kalkkeumat sokkelissa kertovat siitä, että sokkeli on ollut märkänä. Kuivuessaan sokkeli luovuttaa ulos kalkkia, joka toimii betonin sidosaineena.

3.Sokkelissa halkeamia

Halkeamat sokkelissa johtuvat tyypillisesti puuttuva routaeristys ja huonosti toimivat salaojat.

4.Vettynyt piha

Jos pihalle jää vesilammikoita, ei talon salaojajärjestelmä toimi kunnolla. Vedet pitää johtaa tontilta pois, jotta kiinteistö pysyy hyvässä kunnossa.

Asiakaspalautteita

Näin salaojaremontti tehdään oikein

1. Aloituskatselmus ja työmaan valmistelu

Aloituskatselmuksessa työnjohtaja ja asennusryhmä käy teidän kanssanne läpi työn kulun ja vaiheet sekä sopii työmaan aikaiset käytännöt. 

Katselmuksen jälkeen työmaa valmistellaan kaivutöitä varten, eli perustusten viereltä poistetaan mahdolliset esteet ja tehdään tarvittavat suojaukset.

Salaojaremontti_salaojalinja
Kaivutyöt ja perustuksen tarkastus

2. Kaivutyöt ja perustuksen tarkastus

Kun työmaa on valmisteltu, aloitetaan kaivamaan perustusten juuret auki. Kaivutyöt aloitetaan mahdollisuuksien mukaan matalimmasta kulmasta siirtyen korkeimpaan kulmaan.

Näin kaivantoon valuva vesi valuu luontaisesti pois kaivannosta purkupaikkaan.

Kaivutöiden jälkeen perustukset puhdistetaan ja tarkastetaan sekä korjataan mahdolliset vauriot. Jos esiin tulee kalliota, ne louhitaan hydraulikiilaamalla pois salaojajärjestelmän tieltä.

3. Salaojajärjestelmän asennus ja tarkastus

Kaivutöiden jälkeen asennetaan uusi salaojajärjestelmä. Järjestelmän asennuksessa on tärkeää, että salaojaputket asennetaan oikealle korkeudelle sekä asetusten mukaisten kaatojen (min. 1cm/1m) mukaisesti.

Kun koko järjestelmä on asennettu, sen toimivuus tulee tarkastaa ennen täyttöä. Kaikki työvaiheet myös dokumentoidaan kuvallisesti.

Järjestelmän asennus
Kaivantojen täyttö

4. Kaivantojen täyttö ja viimeistely

Kun järjestelmän toimivuus on varmistettu sekä kaikki maanalaiset rakenteet dokumentoitu kuvallisesti, kaivannot voidaan täyttää esim. salaojasepelillä.

Maa-aines tulee täytön aikana tiivistää tasaisin väliajoin, jotta vältytään isommalta maan painumiselta. Kaivantojen ympäristö sekä piha viimeistellään sopimuksen mukaisesti.

5. Lopputarkastus ja työn luovutus

Kun työ on suoritettu suorittaa työnjohtaja asiakkaan kanssa lopputarkastuksen ja varmistaa, että kaikki sopimukseen kirjatut asiat on tehty. Kun hyväksyt työn, se katsotaan luovutetuksi ja salaojista huolettomat asumisvuodet voivat alkaa!
Lopputarkastus - salaojaremontti

Usein kysytyt kysymykset

1. Voiko salaojaremontteja tehdä talvella?

Voi tehdä, mutta kovimmilla pakkasilla, usein tammi-huhtikuussa pidämme taukoa remonteista, koska koneet rikkoutuvat helposti syvälle routinutta maata kaivettaessa. Se ei myöskään ole taloudellisesti kannattavaa.

2. Mikä on salaojaremontin hinta?

Tyypillinen salaojaremontin hinta omakotitaloissa vaihtelee 15 000€ ja 30 000€ välillä. Taloyhtiöissä remontti voi olla yli 100 000€. Katso tarkempi artikkeli hinnan muodostumisesta tästä.

3. Onko salaojaremontti luvanvaraista työtä?

Salaojaremontti ei pääsääntöisesti vaadi lupia, kuten LVIS työt esimerkiksi. Jotkut työvaiheet saattavat vaatia esimerkiksi liitoskohtalausunnon kaupungilta. Autamme kaikkien tarvittavien lupien hankinnassa.

4. Milloin salaojaremontti kannattaa tehdä?

Salaojaremontti kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ennen kuin ongelmia alkaa syntymään. Jos Ongelmia on jo syntynyt, kuten perustuksen halkeilua tai kalkkeutumista, kannattaa salaojajärjestelmä tarkistaa ensi tilassa.

5. Kuinka pitkään salaojat kestävät?

Tutkimusten mukaan suodattamiseen perustuva salaojajärjestelmä kestää 30-50 vuotta hyvin huollettuna. Huonosti huollettuna huomattavasti vähemmän.

6. Kuinka valita salaojaurakoitsija?

Kannattaa valita urakoitsija tehtyjen referenssien, suunnitelmien, työntekijöiden kokemuksen, salaojaremontteihin keskittyvä yritys ja myös kohtuullisen hinnan perusteella. Halvimman kanssa joutuu ongelmiin, kallein kokeilee kepillä jäätä ja keskihintainen osaa hinnoitella palvelun.

7. Teettekö taloyhtiöihin salaojaremontteja?

Kyllä teemme. Meillä on paljon kokemusta ja referenssejä erilaisten taloyhtiöiden salaojaremonttien toteutuksesta.

Lataa maksuton Salojaremontoijan Pikaopas

Tutkimusten mukaan yli puoli miljoonaa omakotitaloa on vailla kunnollista salaojitusta. Salaojaremonttiin kuuluu paljon huomioitavia asioita, jotka kannattaa selvittää ennen ostopäätöstä. 

 

Pikaopas auttaa ottamaan oikeat asiat huomioon salaojaremonttia harkitessa. Ei kannata suin päin ostaa ensimmäiseltä ovelle tulleelta myyntimieheltä, vaan harkiten varmistua, että toimittaja todella osaa hommansa.

Maksuton salaojaremontoijan pikaopas vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi salaojaremontteja tehdään?
 • Mitä ottaa huomioon salaojaremontin suunnittelussa?
 • Mistä elementeistä toimiva salaojajärjestelmä koostuu?
 • Miten valita sopiva urakoitsija?
 • Miten salaojaremontti toteutetaan ammattimaisesti?

 

Lataa MAKSUTON
salaojaremontoijan pikaopas

  Lomakkeen lähettäminen on 100% turvallista, eikä sido sinua mihinkään. Emme luovuta tietojasi ulkopuolisille. Lähettäessäsi hyväksyt tietosuojaselosteen.

  Tervehdys salaojaremontoija!

  Olen Markus

  Olen Markus, Salaojalinjan toimitusjohtaja ja perustaja. Jos tarvitset apua missä tahansa salaojiin liittyvissä asioissa, me autamme mielihyvin!